Verwonding of wijsheid

Door Linde
7 januari 2024

De impact van trauma navigeren om krachtiger in het leven te staan

In het leven komen we vaak momenten tegen die ons gewond of gekwetst achterlaten. We worden getekend door heftige ervaringen die een uitdaging kunnen zijn en ons belemmeren om ons verder te ontwikkelen. Het is een menselijke neiging om de pijn van het leven te externaliseren, in een poging de pijn te vermijden óf om de oorsprong ervan te begrijpen. Ieder mens zal verschillende coping-stijlen ontwikkelen. Zolang de kern van het trauma onverwerkt blijft, zal de schaduw van trauma blijven bestaan en zullen wij onze pijn niet kunnen overstijgen.

Toegangspoort der wijsheid

Wanner ik werk met individuen is het mijn intentie om een veilige plek te creëren waar transformatie kan plaatsvinden. Soms zijn er tranen nodig, soms moeten de mentale puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Het lichaam weet waar het toe in staat is en wat het nodig heeft om wonden te helen. Maar, wat als de wonden des levens, in plaats van voortdurende bronnen van angst en ellende, de toegangspoort tot diepgaande wijsheid kunnen zijn? Heftige ervaringen uit het verleden mogen zeker een plek hebben in jouw leven, maar laat het niet de basis zijn waarop jij jouw identiteit verder bouwt. Jij bent zo veel meer dan alleen jouw verleden.

Gerichte focus

Richt je aandacht op datgene waarvan je meer wilt cultiveren in je leven. Maak bewuste keuzes over de richting waar je je leven naartoe wilt sturen. Het is aan jou welke kant je op gaat nadat je de impact van heftige ervaring en traumain het leven hebt overwonnen. Je kan de impact van trauma navigeren en zo in jouw eigen kracht te gaan staan. Kies voor groei en ontvang de wijsheid die voortkomt uit het omarmen en overstijgen van je wonden. De kracht om jouw verhaal vorm te geven ligt in jouw handen.

Ben je benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Stuur mij een bericht via de website of linde@flowofhealing.nl of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Heb je vragen of wil je een sessie boeken?

Dit is misschien ook interessant voor jou…

De eenvoud van complex trauma

De eenvoud van complex trauma

In de complexiteit van het leven kan trauma als een rode draad door het leven slingeren, diep verweven in het weefsel...

Een nieuw begin

Een nieuw begin

Elke grote reis begint met een eerste stap Chinees gezegde Het leven kent voortdurende veranderingen, soms...