Deep Tissue
Massage

Door diepe druk en bewuste aanraking bereiken we met massage het lichaam en de spieren, waardoor spanning en pijn kunnen worden verlicht. De effecten van deze behandeling gaan verder dan alleen de oppervlakte en bieden langdurige ontspanning en verlichting.

Deep Tissue Massage in Utrecht

Krachtige massage met diepgaande technieken

Diepgaande heling met deep tissue massage is verre van zweverig; het is eerder een krachtige en robuuste benadering van lichaamswerk. Deep tissue massage is een massagevorm die zich richt op de diepere lagen van spieren en bindweefsel in het lichaam. In tegenstelling tot zachtere massagestijlen, gaat deep tissue massage verder dan de oppervlakkige spanning. Het is bedoeld om vastzittende spanningen, pijnlijke knopen en fysieke belemmeringen aan te pakken.

Voordelen van deep tissue massage

Deze krachtige massagevorm kan verschillende voordelen bieden. Het helpt bij het verminderen van spierspanning en pijn, en het kan specifieke aandoeningen zoals rugpijn, nekpijn en hoofdpijn verlichten. Door diepe druk en gerichte technieken toe te passen, worden gespannen spieren en bindweefsel behandeld, waardoor de mobiliteit en flexibiliteit van het lichaam verbeteren.

Mentale ontspanning door fysieke verlichting

Deep tissue massage is echter niet alleen gericht op fysieke verlichting; het heeft ook invloed op het mentale welzijn. Het kan stress verminderen en ontspanning bevorderen. De diepe druk en intensiteit van de massage helpen bij het activeren van het parasympathische zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor ontspanning en herstel. Dit leidt tot een gevoel van kalmte en welzijn.

Diepgaande heling voor een evenwichtig lichaam en geest

Dus, als je op zoek bent naar diepgaande heling en verlichting van fysieke en mentale spanning, kan deep tissue massage een krachtige en effectieve keuze zijn. Als alternatief voor andere lichaamswerktechnieken, zoals Myofascial Energetic Release (MER) of dearmouring, kan deep tissue massage een uitstekende keuze zijn om de spanningen in je lichaam aan te pakken.

}

60 minuten en langer

Utrecht of Leusden

h

Vanaf 100,-

Mijn andere diensten

Myofascial Energetic Release (MER)

90 minuten en langer

Myofascial Energetic Release (MER) is een revolutionaire therapeutische techniek die helpt om spanningen en blokkades in het lichaam te verminderen.

Full Body De-armouring

90 minuten en langer

Body de-armouring is een therapeutische techniek die erop gericht is om spanningen en blokkades in het lichaam op te lossen.

Yin yoga

90 minuten en langer

Yin Yoga richt zich op vertragen van jezelf en het verbinden met je ademhaling en lichaam door asanas (houdingen) langere tijd vast te houden.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een massage?

Een massage kan een krachtige en helende ervaring zijn voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning. Het effect van een massage reikt verder dan alleen het fysieke aspect en kan een diepgaande invloed hebben op zowel het lichaam als de geest. Allereerst kan een massage helpen om fysieke spanning en stress te verminderen. De doelgerichte manipulatie van spieren en weefsels helpt om vastzittende spanning los te maken en de bloedcirculatie te verbeteren. Dit resulteert in een gevoel van ontspanning en verlichting van pijnlijke spieren.

Is een deep tissue massage geschikt voor mij?

Deep tissue massage kan geschikt zijn voor veel mensen, maar het is essentieel om te overwegen of het voor jou de juiste keuze is. Deze massagevorm is bijzonder geschikt voor mensen die specifieke spierspanningen, pijnlijke knopen of chronische pijn ervaren. Als je last hebt van aandoeningen zoals rugpijn, nekpijn, of hoofdpijn, kan deep tissue massage verlichting bieden door gericht diep in de spieren en bindweefsel te werken.

Aan de andere kant kan deep tissue massage voor sommigen te intens zijn, vooral als je een lage pijndrempel hebt of erg gevoelig bent voor druk. Als je twijfelt of deep tissue massage geschikt is voor jou, is het raadzaam om dit met de therapeut te bespreken. Samen kunnen jullie bepalen of deze massagestijl aansluit bij je behoeften en comfortniveau, of dat een andere benadering zoals ontspanningsmassage meer geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Heeft een massage invloed op het zenuwstelsel?
Ja, een massage heeft een directe invloed op het zenuwstelsel. Het kan het parasympathische zenuwstelsel stimuleren, wat het ‘rust en herstel’-systeem van het lichaam is. Dit leidt tot een vermindering van stresshormonen en een toename van feel-good neurotransmitters zoals endorfines, die zorgen voor een gevoel van geluk.

Hoe verbetert een massage de bloedsomloop?

Een massagebehandeling verbetert de bloedsomloop door de gerichte druk en wrijving op spieren en weefsels. Deze manipulatie stimuleert de verwijding van bloedvaten, waardoor de bloedstroom toeneemt. Dit verhoogt de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar cellen en weefsels, wat essentieel is voor hun functioneren en herstel. Bovendien helpt de verbeterde bloedsomloop bij het afvoeren van afvalstoffen en toxines uit het lichaam, wat kan bijdragen aan een betere algehele gezondheid.

Kan een massage helpen bij stressvermindering en ontspanning van de geest?

Ja, een massage kan aanzienlijk bijdragen aan stressvermindering en ontspanning van de geest. Tijdens een behandeling worden niet alleen de fysieke spanningen in het lichaam aangepakt, maar ook de geestelijke stress. De rustgevende omgeving, kalmerende aanraking en de focus op ademhaling dragen bij aan het verminderen van mentale spanning. Het stimuleert de afgifte van feel-good neurotransmitters, zoals endorfines, en verlaagt stresshormonen, wat resulteert in een diepe gevoel van ontspanning en kalmte. Dit kan helpen om piekeren en zorgen te verminderen, de geest tot rust te brengen en de algehele mentale helderheid en concentratie te verbeteren.

Hoe vaak mag je een massage?

De frequentie kan variëren afhankelijk van je persoonlijke behoeften en het specifieke doel dat je wilt bereiken. Als je te maken hebt met specifieke pijnklachten, blessures of spanning in je lichaam, kan het in het begin nuttig zijn om vaker te komen, zoals wekelijks of tweewekelijks. Op die manier kunnen de massages je helpen om de effecten te voelen en je gezondheid te verbeteren.

Voor mensen die werken aan diepere heling en het aanpakken van onderliggende problemen, kan regelmatige behandelingen een belangrijk onderdeel van hun herstelproces zijn. Het kan ook een manier zijn om de verbinding tussen lichaam en geest te versterken.

Aan de andere kant, als je gewoon af en toe wilt profiteren van de voordelen van massage, kan een maandelijkse sessie voldoende zijn om je welzijn te ondersteunen en stress te verminderen.

Geef je ook tantra- of erotische massages?
Nee. 

Waarom moet je water drinken na een massage?

Water drinken is belangrijk omdat het helpt bij het afvoeren van vrijgekomen afvalstoffen uit de spieren en het lichaam. Massage stimuleert de circulatie en kan de eliminatie van toxines versnellen. Door voldoende water te drinken, ondersteun je het lichaam bij het natuurlijke reinigingsproces en verminder je het risico op eventuele bijwerkingen zoals hoofdpijn of spierpijn. Dus, blijf gehydrateerd en voel je optimaal na je massage!

Hoe kan massage helpen bij het behandelen van een burn-out?

Massage kan een waardevolle rol spelen bij het verminderen van stress en het verlichten van symptomen van burnout. Burnout, vaak het gevolg van langdurige en overmatige stress, leidt tot ernstige fysieke en mentale uitputting. Massage kan helpen op verschillende manieren.

Massage kan bijdragen aan de behandeling van een burn-out door ontspanning te bevorderen, stresshormonen te verminderen, de slaapkwaliteit te verbeteren en fysieke spanning en pijn te verlichten. Het biedt emotionele ondersteuning en welzijn. Echter, het moet worden beschouwd als aanvullend op professionele medische behandeling en therapie voor een burn-out.

Kan massage helpen bij het verbeteren van de slaap bij burnout?

Ja,  massage kan de slaapkwaliteit bevorderen door de productie serotonine te stimuleren en het verlagen van het cortisolniveau. Dit kan de aanmaak van melatonine te stimuleren, wat essentieel is voor een goede nachtrust. Mensen met burnout die slaapproblemen ervaren, kunnen hier baat bij hebben.

Biedt massage ook emotionele ondersteuning bij burnout?

Ja, massage kan emotionele ondersteuning bieden door een gevoel van geborgenheid en welzijn te bevorderen. Dit draagt bij aan het herstel van burnout door een positieve invloed op de gemoedstoestand.

Kan massage alleen worden gebruikt als behandeling voor burnout?

Hoewel massage een waardevolle aanvullende benadering kan zijn om stress te verminderen en symptomen te verlichten, moet het niet worden beschouwd als een vervanging voor professionele behandeling en therapie bij burnout. Mensen met burnout dienen altijd te overleggen met een gekwalificeerde zorgverlener om een uitgebreid behandelplan op te stellen dat het beste bij hun individuele behoeften past.