Body de-armouring

Body de-armouring is een doortastende en respectvolle techniek, waarbij we ons richten op het loslaten van spanningen en blokkades in het lichaam. Het kan helpen bij het verminderen van stress, angst en pijn, en kan leiden tot een betere lichaamsbewustwording en meer ontspanning.

Body de-armouring in Utrecht

Het ontmantelen van fysieke en emotionele barrières

Ik geloof in het belang van het vrijmaken van fysieke en emotionele blokkades in ons lichaam, en body de-armouring is daar een belangrijk onderdeel van. We werken op deze wijze aan het harnas of het (denkbeeldige) schild, dat we in de loop van het leven hebben opgebouwd.

Loslaten van opgeslagen spanningen en blokkades

Deze techniek is gericht op het loslaten van spanningen en blokkades in ons lichaam, die ontstaan door trauma, emoties en gebeurtenissen die we hebben ervaren in ons leven. Vaak zijn we ons niet eens bewust van deze spanningen en blokkades, maar ze kunnen wel zorgen voor fysieke, mentale en emotionele klachten.

Holistische aanpak voor duurzaam welzijn

Bij Flow of Healing bied ik daarom body de-armouring aan als behandeling om deze spanningen en blokkades te verminderen. Ik werk hierbij op een holistische manier, waarbij ik niet alleen naar de symptomen kijk, maar ook naar de onderliggende oorzaken. Op deze manier kan ik een persoonlijk behandelplan opstellen dat gericht is op jouw specifieke behoeften en doelen.

Ontdek of body de-armouring geschikt is voor jou

Als je geïnteresseerd bent in body de-armouring als alternatieve geneeswijze in Utrecht, nodig ik je graag uit om contact met mij op te nemen. Samen kunnen we bespreken of deze techniek geschikt is voor jouw specifieke situatie en behoeften.

}

90 minuten en langer

Utrecht of Leusden

h

Vanaf 150,-

Mijn andere diensten

Myofascial Energetic Release (MER)

90 minuten en langer

Myofascial Energetic Release (MER) is een revolutionaire therapeutische techniek die helpt om spanningen en blokkades in het lichaam te verminderen.

Deep Tissue Massage

60 minuten en langer

Massage is een krachtig hulpmiddel om in contact te komen met je eigen lichaam. Het is een kunst van aanraking die de mogelijkheid biedt om de verbinding met jezelf te versterken.

Yin yoga

90 minuten en langer

In tegenstelling tot andere vormen van yoga, waarbij je je spieren aanspant en in beweging blijft, worden poses bij yin yoga voor langere tijd vastgehouden – meestal tussen de drie en vijf minuten.

Veelgestelde vragen

Wat is body de-armouring en hoe werkt het?

Body de-armouring is een holistische benadering gericht op het loslaten van opgebouwde emotionele en energetische blokkades in het lichaam. Deze blokkades kunnen het gevolg zijn van trauma, stress of negatieve ervaringen. Tijdens een sessie werken we met ademhaling, bewustzijn en gerichte druk om spanning en blokkades in specifieke gebieden van het lichaam aan te pakken. Het doel is om de vastzittende energie en emoties vrij te maken, zodat je je lichter, vrijer en emotioneel evenwichtiger kunt voelen.

Wat is het verschil tussen body de-armouring en massage?

Body de-armouring richt zich op het bevrijden van emotionele en energetische blokkades in het lichaam, terwijl massage meestal gericht is op het verlichten van fysieke spanning. Body de-armouring gaat dieper in op emotionele heling, terwijl massage gericht is op ontspanning en fysieke verlichting. Het zijn verschillende benaderingen, maar ze kunnen complementair zijn en afhankelijk van je behoeften kun je ze combineren.

Is de-armouring geschikt voor iedereen?

Hoewel de-armouring een waardevolle benadering kan zijn voor velen, is het belangrijk op te merken dat het niet voor iedereen geschikt is. Er zijn enkele contra-indicaties waarmee rekening moet worden gehouden. Bijvoorbeeld, als je zwanger bent, last hebt van een acute hernia, bepaalde ernstige psychische aandoeningen hebt of last hebt van andere bepaalde aandoeningen kan de-armouring niet de juiste keuze zijn. In deze gevallen is het raadzaam om eerst een specialist of een gekwalificeerde therapeut te raadplegen voordat je een de-armouring sessie aangaat.

Het is ook van belang op te merken dat soms een gecombineerde aanpak de beste benadering kan zijn voor een bepaald probleem. Soms hebben mensen baat bij psychotherapie in combinatie met de-armouring of volgen de twee elkaar op. Op deze manier kunnen verschillende aspecten van het probleem vanuit verschillende perspectieven worden benaderd, wat kan leiden tot een meer uitgebalanceerde en effectieve behandeling. Het is altijd belangrijk om de juiste zorgverleners te raadplegen om de meest geschikte benadering voor jouw specifieke behoeften te bepalen.

Wat kan ik verwachten tijdens een body de-armouring sessie?

Tijdens een sessie beginnen we meestal met een gesprek om je intenties en zorgen te bespreken. Vervolgens begeleid ik je bij ademhaling en lichaamsbewustzijn. Tijdens de sessie wordt gerichte druk gebruikt om spanning in specifieke lichaamsgebieden aan te pakken. Emotionele expressie kan optreden, en het is belangrijk om emoties te voelen en indien nodig te uiten. Daarnaast is er ook aandacht voor (zelf-)regulatie. Na de sessie is er tijd voor integratie en verdere bespreking van je ervaring en traject.

Hoe vaak moet ik een Body De-armouring sessie ondergaan?

De frequentie van sessies kan variëren afhankelijk van je behoeften. In het begin kan het nuttig zijn om regelmatige sessies te hebben om de effecten te ervaren en werken aan specifieke gebieden. Later kun je overgaan naar minder frequente sessies voor onderhoud en zelfzorg. Het hangt af van je individuele doelen en behoeften.

Zal ik tijdens een de-armouring sessie heftige emoties ervaren?

Tijdens een de-armouring sessie is het mogelijk dat onderdrukte emoties naar de oppervlakte komen. Het kan variëren van sessie tot sessie en van persoon tot persoon. Sommige cliënten ervaren intense emoties, terwijl anderen een diepe ontspanning ervaren. Het is belangrijk om te begrijpen dat emoties een natuurlijk onderdeel zijn van het loslatingsproces. Indien emoties vrijkomen zal ik je begeleiden bij het omgaan met deze emoties op een gezonde en ondersteunende manier.

Kan body de-armouring me helpen mijn creativiteit te vergroten?

Soms wel ja. Body de-armouring kan bijdragen aan het bevrijden van geblokkeerde energie in je lichaam, wat creativiteit en zelfexpressie kan stimuleren. Veel mensen ervaren een toename van creatieve inspiratie na het loslaten van emotionele blokkades.

Hoe helpt body de-armouring mij bij het voelen en stellen van grenzen?

Body de-armouring kan een krachtig hulpmiddel zijn om bewuster te worden van je lichaam en daardoor ook van je persoonlijke grenzen. Tijdens een sessie word je aangemoedigd om diep in je lichaam te voelen en bewust te worden van spanningen en blokkades. Dit bewustzijn kan je helpen om te herkennen waar je grenzen liggen.

Het proces van body de-armouring is vaak gekoppeld aan emotionele expressie en het vrijgeven van opgekropte emoties. Dit kan je helpen om emotionele grenzen te herkennen en beter te begrijpen. Door deze emoties bewust te ervaren, kun je leren om je emotionele grenzen duidelijker te stellen.

Ik zal je ondersteunen bij dit proces en een veilige ruimte creëren waarin je je comfortabel voelt om je grenzen te verkennen en aan te geven.