Myofascial Energetic Release (MER)

Myofascial Energetic Release (MER) is een revolutionaire therapeutische techniek die helpt om spanningen en blokkades in het lichaam te verminderen. Het is gebaseerd op het idee dat ons lichaam een ​​netwerk van fascia bevat, een soort bindweefsel dat alle delen van ons lichaam met elkaar verbindt en ondersteunt.

Myofascial Energetic Release in Utrecht

De kracht van Myofascial Energetic Release

MER is gericht op het losmaken van deze spanningen en blokkades door middel van zachte aanrakingen en bewegingen. Het richt zich niet alleen op de fysieke spanningen in het lichaam, maar ook op de emotionele en mentale spanningen die we vasthouden. Door deze spanningen los te laten, kunnen we ons lichaam weer in balans brengen en ons algemeen welzijn verbeteren.

Holistische benadering voor optimaal welzijn

Bij Flow of Healing geloof ik in een holistische benadering van therapie, wat betekent dat we ons richten op het hele lichaam en de geest. Ik ben getraind en gecertificeerd in MER en zal samen met jou een behandelplan opstellen dat gericht is op jouw unieke behoeften en doelen.

Maatwerk behandelplan voor jouw behoeften

Of je nu last hebt van fysieke pijn, emotionele spanning of gewoon op zoek bent naar een manier om je algemene welzijn te verbeteren, Myofascial Energetic Release kan een effectieve en helende therapie zijn. Neem gerust contact met mij op als je vragen hebt of als je een afspraak wilt maken om deze techniek te proberen en je lichaam weer in balans te brengen.

}

90 minuten en langer

Utrecht of Leusden

h

Vanaf 150,-

Mijn andere diensten

Deep Tissue Massage

60 minuten en langer

Massage is een krachtig hulpmiddel om in contact te komen met je eigen lichaam. Het is een kunst van aanraking die de mogelijkheid biedt om de verbinding met jezelf te versterken.

Body De-armouring

90 minuten en langer

Body de-armouring is een therapeutische techniek die erop gericht is om emotionele en fysieke blokkades in het lichaam op te lossen.

Yin yoga

90 minuten en langer

Yin Yoga moedigt stilte van zowel lichaam als geest aan, waardoor je de innerlijke belevingswereld van sensaties, emoties en gedachten kunt verkennen.

Veelgestelde vragen

Wat is fascia?

Fascia is een fascinerend en vaak over het hoofd gezien onderdeel van ons lichaam. Het is een bindweefselstructuur die als een driedimensionaal web door ons hele lichaam loopt. Denk aan fascia als het omhulsel van spieren, botten, organen en zenuwen. Het is als het ware de verbindende factor die ons lichaam als één geheel houdt.

Fascia heeft verschillende functies in ons lichaam. Het biedt ondersteuning en bescherming aan onze organen, spieren en andere weefsels. Het fungeert ook als een soort schokdemper, waardoor ons lichaam kan bewegen zonder schade op te lopen. Daarnaast heeft fascia een belangrijke rol in het transport van voedingsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen. Kortom, fascia is een essentieel onderdeel van ons lichaam en speelt een cruciale rol in onze algehele gezondheid en welzijn.

Wat zijn de belangrijkste soorten fascia in ons lichaam?

Er zijn verschillende soorten fascia in ons lichaam, elk met hun eigen specifieke functies en eigenschappen. Enkele van de belangrijkste soorten fascia zijn:

 1. Superficial Fascia, net onder de huid voor ondersteuning en bescherming.
 2. Deep Fascia, omringt spieren voor beweging en krachtverdeling.
 3. Viscerale Fascia, omhult interne organen voor stabiliteit en functie.
 4. Pariëtale Fascia, tussen deep en viscerale fascia voor stabilisatie.
 5. Myofascia, omhult spieren en reguleert hun beweging.
 6. Ligamenten en Pezen, verbinden botten en spieren voor stabiliteit en beweging.
Wat is Myofascia en waarom is het essentieel?

Myofascia is het fasciale weefsel dat spieren omhult en hen in staat stelt te glijden en te bewegen. Het is essentieel omdat het een cruciale rol speelt in de beweging en functie van spieren. Myofascia helpt bij het reguleren van de spierspanning, waardoor spieren soepel kunnen bewegen en efficiënt kunnen functioneren.

Bij MER richten we ons specifiek op deze laag van fascia om spanning, knopen en beperkingen in spieren en weefsels los te maken, waardoor het lichaam zich vrijer kan bewegen en pijn kan verminderen. Het werken met myofascia is van groot belang bij het verbeteren van de algehele mobiliteit en het herstellen van spierfunctie.

Helpt Myofascial Energetic Release (MER) bij pijnverlichting?

Ja, MER is effectief bij het verminderen van spier- en gewrichtspijn. Door het aanpakken van vastzittende spanningen in het myofasciale systeem kan MER verlichting bieden bij aandoeningen zoals rugpijn, nekpijn en hoofdpijn. Het bevordert comfortabeler bewegen en vermindert pijn.

Kan MER helpen bij stressvermindering?

Absoluut, MER bevordert diepe ontspanning, wat direct bijdraagt aan stressvermindering. Door het zenuwstelsel tot rust te brengen, creëert MER een gevoel van kalmte en welzijn, wat kan helpen bij het verminderen van stress en angst.

Hoe verbetert MER de mobiliteit?

MER richt zich op het vrijmaken van fasciale spanningen en verklevingen, wat de mobiliteit van gewrichten en spieren verbetert. Dit is gunstig voor mensen die hun bewegingsbereik willen vergroten en hun algemene mobiliteit willen verbeteren.

Kan MER emotionele verlichting bieden?

Ja, ons lichaam slaat vaak emotionele spanningen op in spieren en fascia. MER helpt bij het loslaten van deze opgebouwde emoties, wat kan leiden tot emotionele opluchting en een gevoel van bevrijding. Het combineert fysiek en emotioneel welzijn.

Hoe stimuleert MER het zelfgenezend vermogen van het lichaam?

MER streeft naar het herstellen van de balans in het myofasciale systeem, wat bijdraagt aan algemeen welzijn en vitaliteit. Het activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, waardoor meer energie wordt ervaren en het lichaam in staat wordt gesteld om zichzelf te genezen.

De frequentie en het aantal sessies kunnen variëren, en het kan ook afhangen van hoe consistent je zelf oefeningen en aanbevelingen opvolgt. Ons uiteindelijke doel is om jou te helpen om zo goed als mogelijk verlichting van pijnklachten te ervaren en een verbeterde gezondheid te bereiken. 

Zijn er contra-indicaties voor Myofascial Energetic Release?

Contra-indicaties voor Myofascial Energetic Release (MER) zijn onder meer:

 1. Zwangerschap
 2. Acute hernia
 3. Sommige psychische aandoeningen
 4. Huidziektes
 5. Infectieziektes

Houd er rekening mee dat deze lijst niet beperkt is tot alleen deze voorbeelden. Bij enige twijfel wordt aangeraden om voorafgaand aan de behandeling overleg te plegen om de geschiktheid van MER voor jouw specifieke situatie te beoordelen.